FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

No turning back!

NO TURNING BACK FROM THE LIFE THAT I CHOOSE
NO TURNING BACK, I'VE GOT NOTHING TO LOSE
I WILL KEEP THE FLAME ALIVE!!!

Εκρηκτικό Heavy Metal κύριοι!!! Aυτή είναι η περιγραφή που αρμόζει στο No turning back των Burning Starr. Τι να πρωτογράψει κανείς για αυτό το σχετικά άγνωστο διαμάντι της μουσικής μας που κυκλοφόρησε το 1986; Πρόκειται για την μπάντα που δημιούργησε ο κιθαρίστας Jack Starr αφού έφυγε από τους Virgin Steele. Ο Starr κυκλοφόρησε το πολύ καλό προσωπικό LP Out of the darkness το 1984 και ακολούθησε το Rock the american way το 1985 (δεν το έχω ακούσει αλλά δεν έχει πολύ καλή φήμη) αυτή τη φορά με το μουσικό σχήμα του Starr να έχει λάβει το όνομα Burning Starr. To 1986 έρχεται απροειδοποίητα η κορύφωση με το No turning back. Πράγματι δεν υπάρχει γυρισμός από το βασίλειο του υψηλού Heavy Metal για όποιον ακούσει αυτό το αριστούργημα. Πείτε με υπερβολικό αλλά εγώ επιμένω: δισκάρα από τις λίγες!!! Πάντα πίστευα πως ο σωστός μεταλλάς πρέπει να είναι και λίγο παλιόφατσα και ο θεός Jack Starr πληροί τις προϋποθέσεις! Απίστευτη μούρη, φλογερή κιθάρα, εμπνευσμένες συνθέσεις!!


Τα τραγούδια ερμηνεύει η φωνάρα (τότε τουλάχιστον διότι τώρα είναι ψιλοψόφιος) του Mike Tirelli. Μπάσο παίζει ο Keith Collins (πρώην Savatage), πίσω από τα τύμπανα βρίσκεται ο ήρωας Mark Edwards (έπαιξε τύμπανα στο Bloodstreets των Riot, αυτό τα λέει όλα) ενώ στα πλήκτρα συνεισφέρει ο David Defeis. Μιλάμε για all-star μπάντα του αμερικάνικου Metal σε έναν κλασικό δίσκο. Οι συνθέσεις είναι εξαιρετικές, με κορυφαίο το επικό A light in the dark ενώ ακολουθούν τα Evil never sleeps, Avenging angel, Run for your life, Path of destruction καθώς και το ομώνυμο με τον Tirelli να κραυγάζει: "I will keep the fame alive!!!!". Πράγματι, δίσκοι σαν αυτόν εδώ κράτησαν ζωντανή την ιερή φλόγα του Heavy Metal και αξίζουν το σεβασμό όλων. Τσαμπουκάς, πάθος, έμπνευση, ηρωϊκή διάθεση, Heavy Metal που πορεύεται στην Αθανασία!



Ακολούθησαν άλλοι δύο δίσκοι εκ των οποίων το Blaze of glory (1987) είναι πολύ δυνατό ενώ το γνωστό ως Orange album (1989) μέτριο. Παραδόξως, το 2009 είχαμε την επιστροφή των Burning Starr με έναν αξιοπρεπέστατο δίσκο (Defiance) που Manowar-ίζει επικίνδυνα (δεν είναι τυχαίο πως το κυκλοφόρησε η εταιρεία του Joey Demaio). Σημειώνουμε πως το εξώφυλλο του No turning back που εμφανίζεται στην ανάρτηση δεν είναι το αυθεντικό αλλά αυτό της επανακυκλοφορίας από τη Sentinel Steel. Εξυπακούεται πως στα σχόλια απαγορεύεται η έκφραση αρνητικών απόψεων για τη δισκάρα αυτή.

THERE'S A LIGHT IN THE DARK
WHERE SHADOWS FEAR TO TREAD
WHEN YOU WISH UPON A STAR
THAT'S WHEN YOU'LL FIND IT
A LIGHT IN THE DARK

Ναι! Μέσα στο σκοτάδι του πνευματικού θανάτου, μέσα στην καταχνιά της παρακμής υπάρχει ένα Φως που λάμπει. Το Φως που σκορπίζει το αθάνατο Heavy Metal! No turning back!!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες και το υπερέπος Guardians of the flame, που κυκλοφόρησε από ελληνική εταιρία... Μέγα έπος και το N.T.B. Ο μεταλλάς πρέπει να είναι και λίγο παλιόφατσα????
Δηλαδή εγώ που έχω όμορφο συμμετρικό με γωνίες πρόσωπο δεν πληρώ το προφίλ??? Κλαψ... Λυγμ...
HEAVY METAL ΡΕΕΕΕΕΕΕ.....
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ....
HAIL AND KILL!

ΥΓ. Προσωπικό αγαπημένο το Avenging angel!!!

Ανώνυμος είπε...

Mnaowar afieroma pote me to kalo?argises kiolas..!!

Κιμμέριος είπε...

Ανώνυμε 6:58 έχεις δίκιο για το Guardians of the flame. Ήταν και αυτό μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αφού διαθέτεις όμορφο και συμμετρικό πρόσωπο θα πρέπει να ασχοληθείς με το μελαγχολικό gothic metal :-) Hail and kill!

Ανώνυμε 8:36 τι να γράψω για τους θεούς που δεν έχει ήδη γραφτεί; Κάτι θα κάνουμε όμως... Hail!

Για να μην σας απευθύνομαι ως ανώνυμους, αν μπορείτε βάλτε και κάνα ψευδώνυμο ως υπογραφή. Ευχαριστώ για τα σχόλια!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 6.58 = Guardian Lord
(Ξέχασα την υπογραφή...)
Mελαγχολικό gothic metal ????? Χα Χα Χα!
Hail and Kill!

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν υποχωρούμε, δεν παραδινόμαστε!

NO TURNING BACK FROM THE LIFE THAT WE CHOOSE..