FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Στρατιωτική Ιστορία RIP

Οι υποψιασμένοι εκεί έξω ίσως διαπιστώσατε πως το περιοδικό Στρατιωτική Ιστορία έχει να κυκλοφορήσει από τον Ιούλιο. Έχουμε μπει στον Οκτώβριο και μάλλον δεν πρόκειται να ξαναδούμε το αγαπημένο περιοδικό στα περίπτερα. Καθώς το παρακολουθούσα από το δεύτερο τεύχος του, όταν ακόμα ήταν διμηνιαία έκδοση, δεν χρειάζεται να γράψω πόσο μου κακοφάνηκε αυτή η εξέλιξη. Για μένα η ΣΙ διέλυσε την εξιδανικευμένη εικόνα του πολέμου που είχα ως πιτσιρικάς και έθεσε την πολεμική σύγκρουση στην πραγματική της διάσταση. Τα άρθρα του περιοδικού προσέφεραν μια ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας του πεδίου της μάχης και μια από πρώτο χέρι καταγραφή των εμπειρίων στρατιωτών διαφορετικών εποχών. Ελπίζω η αναστολή της κυκλοφορίας να είναι προσωρινή και να ξαναδούμε τη ΣΙ σύντομα στις προθήκες των περιπτέρων. Μάλλον οι ελπίδες μου είναι μάταιες αλλά ποτέ δεν ξέρετε! Πολεμικούς χαιρετισμούς από το βασίλειο των Σιδερένιων Σκιών!


Στην φωτογραφία το τελευταίο (προς το παρόν) τεύχος της ΣΙ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αθάνατο επικό heavy metal όμως επιζεί και θριαμβεύει!!!

We live our lives in glory & Metalkill the world


GUARDIAN LORD

Κιμμέριος είπε...

Καλά, το Metal δεν πεθαίνει με τίποτα, όσο και αν το επιθυμούν οι εχθροί του.

Ανώνυμος είπε...

πει οντως παιδες η ΣΙ.Εδω και καιρο το ειχε χαλασει,χρονια δλδ,οταν εβαλε στην ΣΙ κ θεματα των αλλων περιοδικων ναυτικη ιστορια πολεμικη ιστορια.Ειμουνα κ γω ενας απο αυτους που το παρακολουθουσα σχεδον απο την αρχη που πρωτοβγηκε αλλα εντελως τυχαια σταματησα να το περνω τον Ιουλιο.Το χε παραξεφτυλησει τελος παντων ας ελπισουμε οι νεοι εκδοτες να το συνεχεισουν..

Κιμμέριος είπε...

Ανώνυμε έχει απόλυτο δίκιο για την υποβάθμιση της ποιότητας του περιοδικού από τη στιγμή που συγχωνεύτηκαν σε αυτό και τα υπόλοιπα περιοδικά των εκδόσεων Περισκόπιο. Από ένα σημείο και μετά το αγόραζα πιο πολύ για συναισθηματικούς και συλλεκτικούς λόγους. Για να δούμε πως θα πάει τώρα που άρχισε να εκδίδεται ξανά.