FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Road Warrior

Το παρόν ιστολόγιο τρέφει μεγάλη αγάπη για τους μοναχικούς ήρωες. Είτε αυτοί είναι βάρβαροι σπαθοφόροι σε προκατακλυσμιαίους κόσμους, είτε περιπλανώμενοι ιππότες του Μεσαίωνα, είτε παράνομοι πιστολέρο της Άγριας Δύσης. Η καρδιά μας είναι πάντοτε μαζί τους, εκεί έξω στις ερημιές που περιπλανιούνται στα πλαίσια μιας ασαφούς Αναζήτησης. Όμως δεν έχουμε το βλέμμα στραμμένο μόνο στο παρελθόν αλλά ατενίζουμε και το μέλλον. Και εκεί, σε ένα μετα-αποκαλυπτικό τοπίο στέκει αγέρωχος ο Πολεμιστής των Δρόμων, τον οποίο ενσάρκωσε ο γνωστός Mel Gibson στο δεύτερο Mad Max.


Συντροφιά με τον σκύλο του και μια κοντόκανη καραμπίνα περιπλανιέται στην Έρημη Χώρα τσακισμένος εσωτερικά, χωρίς σαφή σκοπό, ψάχνοντας μόνο βενζίνη για το μαύρο του αμάξι. Μέχρι τη στιγμή που στον δρόμο του θα βρεθεί μια προσπάθεια αναβίωσης της οργανωμένης κοινωνίας και θα ζητήσει τη βοήθεια του ενάντια στο Χάος που την απειλεί (η οχυρωμένη εγκατάσταση άντλησης πετρελαίου που πολιορκείται από τους τρελαμένους μηχανόβιους του τρομερού Humungus). Ο μαυροντυμένος Max θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τους δικούς του λόγους και τότε το αίμα θα κυλίσει και η άσφαλτος θα πάρει φωτιά! Και όταν στο τέλος το λυκόφως καταπιεί την ρημαγμένη -αλλά ακόμα όρθια- φιγούρα του, το όνομα του θα έχει γίνει θρύλος. Αυτή είναι η μοίρα του μοναχικού περιπλανώμενου: να παρεμβαίνει και στη συνέχεια να χάνεται ενώ η μνήμη του ζει στα τραγούδια και στα όνειρα τον ανθρώπων.


Το Mad Max 2 είναι μια εξαιρετική ταινία δράσης που αφηγείται μια πολύ παλιά ιστορία. Σκηνοθετήθηκε από τον George Miller και προβλήθηκε το 1981 (στην Αμερική με τον τίτλο The Road warrior). Αποτελεί για μένα εμβληματικό φιλμ της αθάνατης δεκαετίας του '80 μαζί με άλλες ταινίες όπως το Lost boys, το Superman 2, τα Rocky 3 και 4 (ναι ρε, το Rocky 4), το Terminator, το The running man ή το Top gun. Ακολουθήθηκε από ένα ακόμη φιλμ, το Mad Max Beyond Thunderdome. Εννοείται πως τοποθετείται μέσα στις δέκα πιο αγαπημένες μου ταινίες και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις της περιπέτειας.


Μέσα από καπνούς, φωτιές και σμπαραλιασμένα σίδερα ο Πολεμιστής των Δρόμων στέκεται όρθιος, κυρίαρχος της Έρημης Χώρας. Αδιάφορος για τις ζηλόφθονες ματιές μας, μας γυρνάει την πλάτη και απομακρύνεται. Η Αναζήτηση δεν σταματά ποτέ...

4 σχόλια:

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

'Ελα ρε Κιμ, forever '80's.

Εγώ θα προσθέσω το Combra -για το οποίο έχω εδώ και χρόνια ένα ξεχασμένο άρθρο, που πρέπει να δημοσιευθεί κάποια στιγμή.

Πες μου ότι περιμένεις και το "Αναλώσιμοι 2" που έρχεται με πλήθος παλιών υπερηρώων όπως ο Σλάι, ο Μπρους Γουίλλις, ο Άρνι, ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, ο Ντολφ Λούντγκρεν και (ναι) ο Τσακ Νόρρις!!!

Σταμάτης

Δημήτρης Αργασταράς είπε...

Κορυφαίες οι δύο τελευταίες αναρτήσεις !

Σε δημιουργικό οίστρο βλέπω...

Ανώνυμος είπε...

Ένα καταιγιστικό HAIL στους μεταλλάδες Road Warriors και στον μέγα Mel Gibson!

Σε αναμονή για την επικείμενη ταινία με Βίκινγκς, όπου θα θριαμβεύσει το αίμα και το τσεκούρι του Βορρά!

Hail


GUARDIAN LORD

Κιμμέριος είπε...

Σταμάτη οι Αναλώσιμοι έχου πλέον ξεπέσει όλοι, με εξαίρεση τον θεό -και κατασυκοφαντημένο- Chuck. Όπως έγραψες: '80s forever! Μαγική δεκαετία.

Δημήτρη σε ευχαριστώ αν και πιστεύω πως είσαι πολύ επιεικής :-)

GL δεν είμαι ενήμερος για την ταινία με τους Βίκινγκς. Σου υπενθυμίζω το Road warrior του Jack Starr αλλά και το ακυκλοφόρητο Road warrior των Omen (το παίζουν στη συναυλία με τις πανοπλίες). Hail!