FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

How have the mighty fallen

Υποψιάζομαι πως πολλούς θα τους ξενίσει η συγκεκριμένη ανάρτηση και κάποιοι ίσως μπουν στον πειρασμό να με κράξουνε. Ο σχολιασμός της επικαιρότητας δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ιστολογίου αλλά έχει ενδιαφέρον να κάνουμε μια εξαίρεση. Και η εξαίρεση αυτή αφορά τον γνωστό Πέτρο Κωστόπουλο, -μεταξύ άλλων- δημοσιογράφο, εκδότη και προπαγανδιστή του lifestyle στη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ξεκαθαρίζω πως ο συγκεκριμένος τύπος μου είναι απολύτως απεχθής και θεωρώ τα περιοδικά του εμετούς. Το lifestyle που προωθούσε είναι ένας ελεεινός και αντιπνευματικός τρόπος ζωής, μια αποθέωση της τσόντας και του νεοπλουτισμού. Ωστόσο, πιστεύω πως το ίδιο ελεεινό είναι και ένα είδος anti-lifestyle που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και εκπροσωπείται από διάφορους μουσάτους, "προοδευτικούς", εναλλακτικούς, μπαφάτους, θαμώνες ελεύθερων κάμπινγκ και πλατειών με ελευθεριακή κουλτούρα κτλ. Πολλοί από αυτούς τους θιασώτες του anti-lifestyle έσπευσαν να πανηγυρίσουν και να κράξουν τον Κωστόπουλο, όταν πριν λίγο καιρό τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του κατασχέθηκαν και ο τελευταίος ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η μικροπρέπεια και η μνησικακία χτύπησαν κόκκινο. Το μηδενικό επιτέλους εκμηδενίστηκε -όπως ήταν αναμενόμενο να συμβεί- και όσοι ένιωθαν μειονεκτικά απέναντι του βρήκαν την ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριο τους. Προσωπικά, η πτώση του κυριότερου εκφραστή του lifestyle δεν μου προκάλεσε χαρά. Είναι απλά ένα γεγονός που παρατηρώ με ενδιαφέρον. Ούτε τον λυπάμαι βέβαια. Λυπάμαι μόνο για τους εργαζόμενους της εταιρείας του. Ο εχθρός έπεσε και εμείς γυρνάμε το βλέμμα και κοιτάμε μπροστά. Ευτυχώς η μνησικακία είναι χαρακτηριστικό άλλων ιδεολογικών χώρων και όχι του δικού μας. Και επιπλέον, έχουμε ακόμα την χολέρα του anti-lifestyle να βασανίζει την αισθητική μας :-) Tα ξαναλέμε σύντομα με Conan και κόκκινα καρφιά. Hail!

ΥΓ) Σε αντίθεση με όσα υποδηλώνει ο τίτλος της ανάρτησης ποτέ δεν θεώρησα τον Κωστόπουλο "mighty". Απλά ήθελα έναν πιασάρικο τίτλο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απεχθή και γελοία αυτά που αντιπροσωπεύει ο κάθε Κωστόπουλος, αλλά τα άτομα που πανηγυρίζουν όταν κάποιος άλλος πάθει κακό εκτός από κομπλεξικά είναι και εν δυνάμει επικίνδυνα. Έχεις δίκιο Κιμμέριε.

Ο τίτλος Mighty με έκανε να νομίσω ότι αναφέρεσαι σε κάποια μεγάλη μπάντα που έκανε μαλακία :)

Κιμμέριος είπε...

Χαχαχα! GL εσύ είσαι; Μήπως περίμενες να διαβάσεις για τους Manowar; Δεν θα σας κάνω την χαρή :-)
Hail!

Ανώνυμος είπε...

Όχι Κιμμέριε, τώρα γράφει ο Guardian lord...

Αν έγραφες για Manowar, σε έβλεπα να κατεβαίνεις μασκέ στην Αθήνα ισοβίως ;)

Όυτε τους εργαζόμενους σε παροτρείνω να λυπάσαι, μια και τους δίνεται μια υπέροχη ευκαιρία να αναθεωρήσουν και να κάνουν πιο εποικοδομητικά πράγματα στην ολιγόχρονη ζωή τους πάνω στη Γη.

Επίσης νομίζω πως στο υστερόγραφο κρύβεται όλο το νόημα αυτής της ανάρτησης (ΕΠΟΣ).
:)

GUARDIAN LORD

Ανώνυμος είπε...

Επίσης,

...διάφορους μουσάτους...

Ε Π Ο Σ

guardian lord

Ανώνυμος είπε...

Aναμένουμε την αισθητική αντεπίθεση με Κόναν, αλλά και τέτοιες αναρτήσεις δεν μας χαλάνε.
Against the modern world..
Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ

Κιμμέριος είπε...

GL: ο πόλεμος ενάντια στους μουσάτους μαίνεται :-)

ΦΛΕΦΑΛΟ: για κάποιο άγνωστο λόγο το σχόλιο σου είχε μπει στα ανεπιθύμητα. Η αισθητική αντεπίθεση πλησιάζει! Hail!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, αφού είσαι κι εσύ μουσάτος κατά καιρούς, χα, χα, χα!

Σταμάτης

Δημήτρης Αργασταράς είπε...

Η ''Κιμμέρια'' αντεπίθεση έχει πλοκάμια και αλλού...

Πάρτε μία γεύση στο παρακάτω :

''Ο Λόγιος και τα Φαντάσματα''
-->http://flefalo.blogspot.com/

Κιμμέριος είπε...

Σταμάτη εγώ είμαι επικός μουσάτος :-)

Δημήτρη ευχαριστώ για την ανάρτηση. Μονοπωλεί την μπλογκόσφαιρα ο Κιμμέριος!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=NubIiJscBJw