FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Burning Starr live

Ο Jack Starr είναι από τους πολύ αγαπημένους μουσικούς του παρόντος ιστολογίου. Δεν θα ήταν επομένως δυνατόν να απουσιάσουμε από τη συναυλία που έδωσε με τους Burning Starr στην Αθήνα την προηγούμενη Δευτέρα, 15/9/2014. Παρέα με καλούς φίλους και συνοδοιπόρους δώσαμε το παρών στο Αν έχοντας μεγάλες προσδοκίες και ο JS δεν μας απογοήτευσε.


Το βράδυ της Δευτέρας απολαύσαμε ένα εξαιρετικό live show από μια σπουδαία μπάντα. Ακούσαμε κλασικές κομματάρες όπως τα False Messiah, A Light in the Dark, Blaze of Glory, Children of the Storm, Metal Generation αλλά και νεότερες συνθέσεις που δεν έχουν χάσει τον μαγικό δεσμό με την Έμπνευση: Inquisitor, Land of the Dead, The Flame that Never Dies, Sands of Time... Έστω και για λίγο, ξανανιώσαμε νέοι και αναβίωσαν οι ηρωϊκές εποχές που η "μεταλλική γενιά" θεωρούσε πως έχει τον κόσμο ολόκληρο στα πόδια της.


O JS έχει σχηματίσει μια μπάντα αξιώσεων που στέκεται άψογα στη σκηνή. Ο Todd Michael Hall είναι φοβερός τραγουδιστής, ο Ned Meloni δεσπόζει σοβαρός και αγέρωχος, ενώ ο Rhino είναι ανελέητος στο κοπάνημα των τυμπάνων. Και η μικρούλα με την κιθάρα που τους συνοδεύει είναι καλό μωρό για να ξεκουράζεται λίγο το μάτι. Για τον ίδιο τον Jack τι να γράψει κανείς; Μεγάλος καλλιτέχνης και ευγενική φυσιογνωμία. Καταστροφέας (ή μάλλον κονιορτοποιητής) με κιθάρα αλλά και μια προσιτή, διακριτική και ανθρώπινη φιγούρα εκτός σκηνής. Μετά από τόσα χρόνια παραμένει Heavy Metal Ήρωας και Φύλακας της Φλόγας και ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τον δούμε ξανά στα μέρη μας. Μέχρι την επόμενη φορά και αναμένοντας την νέα κυκλοφορία των Burning Starr, νομίζω πως οι στίχοι του Defiance είναι οι πλέον κατάλληλοι για να αποτίσουμε έναν μικρό φόρο τιμής σε αυτόν τον μεγάλο μουσικό:

When the world has grown cold
and all have forsaken me
I will not falter, nor stray
I'll fight 'til the end
I'll never give in
as long as I live and I breathe
For I shall remain defiant
Defiant I will remain

2 σχόλια:

tzortzadams είπε...

Πραγματικός καλλιτέχνης, κρατά ψηλά τη σημαία του αληθινού heavy metal. Αναμένουμε εναγωνίως το νέο του άλμπουμ ευελπιστώντας σε έναν ακόμη μουσικό σύντροφο ζωής....htere's a light in the dark....

Κιμμέριος είπε...

Tzortzadams είσαι ένας πραγματικός μυημένος :-) Χαιρετισμούς!