FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Καλοκαίρι 2016

Το καλοκαίρι είναι κατεξοχήν εποχή για αναζητήσεις και εμείς προτείνουμε για όσους και όσες εκεί έξω ενδιαφέρονται:

1) Ο Carl Barks αποτελεί μια από τις μεγάλες αδυναμίες του ιστολόγιου. Γι' αυτό και με χαροποίησε ιδιαιτέρως το γεγονός πως η Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί και πάλι κάθε Κυριακή με την εφημερίδα Καθημερινή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τις πρώτες ιστορίες του σπουδαίου δημιουργού, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 και είναι οι πιο αγαπημένες μου. Η αρχή γίνεται με τον τόμο με γενικό τίτλο Το Χρυσάφι του Πειρατή, ενώ αναμένουμε με αγωνία και τους υπόλοιπους.


2) Άλλο προτεινόμενο ανάγνωσμα για το καλοκαίρι είναι η συλλογή Νεκροναύτες που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Η Άγνωστη Καντάθ. Πρόκειται για μια ανθολογία σκοτεινών ιστοριών επιστημονικής φαντασίας από γνωστούς συγγραφείς όπως οι Harlan Ellison, Clifford Simak, Dan Simmons κ.α. Αν και ο τίλος και το -πολύ ωραίο- εξώφυλλο με έκαναν να σκεφτώ ταινίες όπως το Alien και το Event Horizon, θα έλεγα πως οι ιστορίες της ανθολογίας παραπέμπουν περισσότερο σε επεισόδια της Ζώνης του Λυκόφωτος. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ αξιόλογη έκδοση και προτείνεται σε όλους τους φίλους της Λογοτεχνίας Φαντασίας.


3) Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Comicon/Ρενιέρη και η συλλογή Στους Αχαρτογράφητους Τόπους της Φαντασίας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ανθολογία από έλληνες συγγραφείς, η οποία σηματοδοτεί την επανεμφάνιση γνωστών ονομάτων του χώρου όπως οι Θωμάς Μαστακούρης, Μιχάλης Αντωνόπουλος και Κωνσταντίνος Ρωμοσιός. Δεν  μπορώ να γράψω κάτι παραπάνω καθώς δεν έχω ξεκινήσει να διαβάζω τα διηγήματα, αλλά μια ματιά που έριξα στον σύντομο πρόλογο μου δημιούργησε πολύ θετικές εντυπώσεις.


4) Τέλος, πρόσφατα κυκλοφόρησε και το νέο, 18ο τεύχος του περιοδικού Φανταστική Λογοτεχνία της ΦΛΕΦΑΛΟ. Όπως πάντα πραγματεύεται ενδιαφέροντα θέματα και  αξίζει να το αναζητήσετε.


Καλό καλοκαίρι λοιπόν με την ευχή να μην ισχύσει για σας ο τίτλος του γνωστού άσματος των BOC...

3 σχόλια:

BALADEUR είπε...

"Καλοκαίρι 2016" λέει ο τίτλος της ανάρτησης. Ελπίζω να μην χαθείς από την μπλογκόσφαιρα μέχρι το... "Φθινόπωρο 2016"!

Καλό καλοκαίρι αδερφέ. Έχεις κανονίσει κάτι;

Κιμμέριος είπε...

Φίλε Μπαλαντέρ καλό καλοκαίρι! Έχω σχέδια για κάποιες αναρτήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οπότε οι αφοσιωμένοι αναγνώστες δεν θα χρειαστεί να περιμένετε ως το φθινόπωρο :-) Σχέδια για διακοπές δεν έχω. Σταθερή επιθυμία μου εδώ και χρόνια είναι να κατεβώ στα όμορφα μέρη σας αλλά ούτε για φέτος το βλέπω. Χαιρετισμούς!

Ανώνυμος είπε...

Για τους απαιτητικούς, που θέλουν επιπλέον καλοκαιρινή συγκίνηση : http://www.eko.gr/ta-nea-mas/anakoinoseis/to-kalokairi-xekinaei-me-komiks/

Cass